Hingekosutusõhtu gongidega, 25 Juulil, kell 20.00, pilet 12 EUR.

25. Jul 2020 20:00

Kallid sõbrad ja külalised olete oodatud 25. juulil, kell 20.00. Uue-Jaani talusse, hinge kosutavale gongiõhtule. Gonge tuleb mängima meile Margus Mitt, kes võtab kaasa erineva kõlaenergiaga gongid. Pilet 12 EUR

Esineb Margus Mitt

Mis on Gong?

Gong on üks vanimaid muusikariistu, mida kasutatakse mõttetegevuse ja taju avardamiseks, vastu võtmaks seda, mis jääb tavaliselt väljaspoole taju piire. India, Hiina ja Lõuna-Aasias peetakse gongi iidsetest aegadest kultuspilliks ja kasutatakse mõtlustes ja hingelistes praktikates.Gongi helid aitavad inimese viia kiiresti transsi. See saab võimalikuks tänu sellele, et gong on oma olemuselt idiofoon, luues nn loodusliku valge müra, ühes laia spektriga harmoonilistest ülemhelidest, peenetest, pea kuuldamatutest kõrgsageduslikest helidest, mis saadavad peatooni. Vibreerides vahemikus 4-7 Hz, kutsuvad need helid esile binauraalseid vibratsioone, avades ukse müstilistele kogemustele ja sünkroniseerivad aju poolkerad ning harmoniseerivad mõttetegevuse.

Gongi loodud helilained, mis kõlavad üksteise voos, loovad uusi keerukaid toone, tehes heli nii ruumiliseks ja etteaimamatuks, et inimmõistus ei suuda ennustada seda kõla. Just sellepärast kuulevad inimesed tihti gongimängu ajal kelli, trumme, harfi, sarve, inimhääli või tervet koori – see on meie otsiv teadvus, mis püüab kuuldavat heli määratleda. 

See on seotud meie isikliku heli tajumisega. Gongi kõlades tekivad nn kombinatoorsed toonid, mis formeeruvad just meie enese kuulmissüsteemis. Just need kombinatoorsed toonid on vastutavad heli vastuvõtmise eest, olles akustikaspetsialistide meelest täielik fenomen.

Nada jooga filosoofia põhjal omavad need gongi erilised helilained maagilist jõudu, millega saab peatada inimmõtte liikumise. Tulemusena on kuulaja  „nullpunktis“ – olekus, mida joogide poolt nimetatakse „õnnistatud eimiskiks“. Ka kundalini joogas peetakse gongi suure au sees – seda peetakse algheli materialiseerunud kehastuseks. 
Tuntud Kundalini jooga meister joogi Bhadhan räägib gongi kohta nii: “Meie mõistuse jaoks on gong otsekui ema ja isa, andes talle elu. Oid ei suuda heale gongimängule vastu seista. Gong on ülilihtne. Olles resonantside süsteem. Gongi heli loob ennast ise. Gongil mängija mängib kogu kõiksusega. Gong – see on suurepärane võimendatud resonantsvibratsioon. Justkui, palju palju pillikeeli, mida mängitakse miljonil keelel. Gong on pill, mille abil on võimalik luua kosmiliste vibratsioonide kombinatsioone.“

Meeldiva kohtumisteni gongiõhtul.
Uue-Jaani Talu peremees.

Jaga seda postitust

Veel uudiseid